Forum
            RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

RejestracjaRejestracja
 ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
  Problem z Crysis'em 3 
Autor Wiadomość
Devasto
Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013   Problem z Crysis'em 3





Dołączył: 08 Sie 2010
Mam pewien problem, otóż z racji wraz z kartą graficzną dostałem kod na Crysis'a 3, z racji prędkości mojego internetu po przejściu do Netii zdecydowałem się na kupno pudełka z grą.http://allegro.pl/crysis-3-pc-pl-box-bez-klucza-pc-wroclaw-i3134288546.html z tej aukcji. Okazało się że wersja jaką dostałem od AMD to Hunter Edition, przez co nie mogę zainstalować gry przez Orgina. Da się to jakoś obejść? Czy zostaje ściąganie?

 
     
BLeszczynski
Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013   





Dołączył: 26 Cze 2008
Jaki masz ten net? Ja ściągałem Crysisa 3 z origina jeszcze na 6 Mb łączu (teraz mam 250Mb/s, ha!) i przez noc poszło.

_________________

Steam: bleszczynski
 
     
Devasto
Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013   





Dołączył: 08 Sie 2010
Netia mówi że 20MB/s ale ściąga się średnio 200kb/s, 6MB/s od Neostrady ściągało po 800kb/s...Do tego co chwila zrywa i w niektórych momentach ściąga po 20kb/s

 
     
RakuPL
Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013   





Dołączył: 11 Mar 2006
Devasto napisał/a:
Okazało się że wersja jaką dostałem od AMD to Hunter Edition, przez co nie mogę zainstalować gry przez Orgina. Da się to jakoś obejść? Czy zostaje ściąganie?

Albo coś pokręciłeś albo nie rozumiem czegoś. Przecież instalacja przez Origin, to ściąganie gry. Chodziło Ci o to, że masz klucz Hunter Edition a nie możesz przez to zainstalować gry z płyty i ściągnąć wyłącznie patche?

U mnie Origin miał kiepskie prędkości jak korzystałem z Google DNS. Jak wróciłem do tych od dostawcy netu (u mnie to UPC), to ściąga zawsze na maxa. Może się DNSy u ciebie pokopsały lekko? :scratch:

 
     
BLeszczynski
Wysłany: Czw 18 Kwi, 2013   





Dołączył: 26 Cze 2008
Devasto napisał/a:
Netia mówi że 20MB/s ale ściąga się średnio 200kb/s, 6MB/s od Neostrady ściągało po 800kb/s...Do tego co chwila zrywa i w niektórych momentach ściąga po 20kb/s


KB a nie kb - w zależności od wielkości literki mówisz o wartościach różniących się 8x ;) Poobczajaj strony testujące szybkość neta, np speedtest.pl i speedtest.net. Zmierz, jak będzie źle, to podłącz kablem kompa z modemem (zakładam, że jedziesz po Wi-Fi) netii i wtedy powtórz. I tak:

1. Na kablu speed jest git (20Mb/s) - masz do bani modem, czas zmienić. Netia wciska syf kilka razy gorszy od kijowego Liveboxa 2.0 z Neostrady.
2. Na kablu jest równie wolno - reklamuj! Mam sąsiada, któemu w Tepsie wcisnęli neta 20Mb z TV w pakiecie, a jego łącze pozwalała na max 2Mb na sekundę! Oni żerują na tym, że ludzie się nawet nie skapną, że infrastruktura telekomuny u nich nie może im dać tego, za co płacą.

Sam te wspomniane 6Mb miałem z Neostrady i po prostu więcej się nie dało, przy 10Mb gubił pakiety.

_________________

Steam: bleszczynski
 
     
Gość
Wysłany: Pią 19 Kwi, 2013   



BLeszczynski napisał/a:
w Tepsie wcisnęli neta 20Mb

Polecam przeczytać też umowę. Bo mój znajomy jak miał w Netii to wyraźnie było napisane że internet nie jest 20Mb tylko DO 20Mb :szczerbaty:

 
     
Devasto
Wysłany: Sob 20 Kwi, 2013   





Dołączył: 08 Sie 2010
Na kablu, podłączony jest Netia spot. Planuje kiedyś się do nich przejść i im zadymę o to zrobić. Wracając do meritum sprawy, to z Crysisem 3 nic się nie zrobi?

 
     
Tomeis
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   




Dołączył: 31 Sie 2007
Nie mam tej gry, ale Cyrysis pobierany z origina bedzie w stanie zainstalowanym, ze bedzie mozna odrazu grac, prawda? A na plycie pewnie jest w stanie "do instalowania"(a moze jest inaczej?). Wiec gdyby dane z plyty byly w stanie "zainstalowanym" to moze po wrzuceniu do odpowiedniego foldera, (tam gdzie origin pobiera gre) to moze origin wykrył by pliki(tutaj zakladam, ze origin ma taka funkcje jak weryfikacja plikow, bo chyba ma?).
Wtedy moze origin sciagnalby tylko odpowiednie pliki, i to moga byc male rzeczy albo duze.

I teraz problem to jak miec "rozpakowane dane" z plyty, instalator gry nie chce ich wydac bo nierozpoznaje kodu(?), wiec musialbys podac mu inny (lipny?) kod(tak by instalator przeszedl, ale origin sie nie czepial za dziwne tresci, wiec albo nowe konto zalozyc dla chwilowego rozpakowania gry albo cos innego?) albo pozyczyc od kogos kto ma jakakolwiek rozpakowana/zainstalowana wersje crysisa? A moze jakis instalator "zmodyfikowany" sie znajdzie?
Albo zapytac sie kogos kto pracuje dla origin?
Moglem to pewnie jakos napisac krocej i musialem przyjac rozne zalozenia, ktore moga odbiegac od stanu faktycznego:P

_________________
Graj zamiast czytać fora.
For disorder. Be troll or be trolled.
Gdzie jest miejsce tanich serii w cyfrowej dystrybucji ? [Just running because Jesień is coming.]
Steam jest gupi, bo ma niedopracowanego pobierajka i nie informuje o region locku.
 
     
Devasto
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   





Dołączył: 08 Sie 2010
Tu chodzi o to że posiadam wersję Hunter Edition a na płycie jest normalny Crysis...Ze Steamem jeszcze by poszło ale Orgin uparty jest...

 
     
Gość
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   



Na twoim miejscu bym już ściągał. Im prędzej tym szybciej pograsz. Bo wątpię czy da się pogodzić zwykłą wersję z hunter edition.

 
     
Tomeis
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   




Dołączył: 31 Sie 2007
Devasto napisał/a:
Tu chodzi o to że posiadam wersję Hunter Edition a na płycie jest normalny Crysis...

To juz wiem z poprzednich postow, a instalator plyty nie przyjmuje klucza od HE czy jakos inaczej wyglada "blokada"?
A czym te edycje się różnia? Wg. neta jakimiś "dlc", które nie powinny wpływać na "główną strukturę plikow". Wiec podlozenie danych z plyty mogloby sie udac, ale dane musza byc wypakowane, (bo na plycie sa "spakowane"?)

I by to zrobic albo jakos zainstalujesz zwyklego crysisa na innym koncie(ponoc piraci instaluja gry na originie w trybie offline ile w tym prawdy tego nie wiem-wiec jak to sie by udalo to podajac "piracki" klucz mialbys wypakowane dane(pliki), wtedy przekladasz je do foldera z HE na swoim koncie - i jezeli Origin ma weryfikacje plikow to powinnien stwierdzic, ze czesc plikow juz jest) lub miec od kogos wypakowane pliki od crysisa[powtarzam sie, bo nie wiem czy zostalem zrozumiany, ze dany z plyty moga pasowac mimo, ze jakis maly instalatorek twierdzi inaczej, bo ma np. byc 11A a jest 11B] albo jakos inaczej wyciagniesz dane z plyty.

Bo teraz trzeba kombinowac, jesli oczekujesz rady wpisz #A*B*C i origin przyjmie ta plyte to zapytaj sie obslugi Origina czy maja mozliwosc.
Wiec albo pobieranie z O. albo zaczniesz sie bawic kombinowanie-eksperymenty albo pytasz sie origina albo mozna zadac komus pytanie
czy jak ktos mial zwykla wersje i sobie kupil upgrade/dlc[chociaz nie wiem czy dziala z pudelkowym wydaniem] to czy tez ma blokade instalacji z plyty bo sobie kupil upgrade/dlc, a bez upgrade/dlc mogl instalowac?

_________________
Graj zamiast czytać fora.
For disorder. Be troll or be trolled.
Gdzie jest miejsce tanich serii w cyfrowej dystrybucji ? [Just running because Jesień is coming.]
Steam jest gupi, bo ma niedopracowanego pobierajka i nie informuje o region locku.
 
     
seraf5
Wysłany: Nie 21 Kwi, 2013   




Dołączył: 13 Paź 2012
Na płycie 1 powinien być plik Data.z01 , a na płycie 2 data.zip. Znam jedno rozwiązanie tego problemu , mi często pomagało.

1. Kopiujemy te dwa pliczki na dysk.
2. Rozpoczynamy POBIERANIE gry z Origina , po pobraniu kilku MB ZATRZYMUJEMY , nie anulujemy.
3.W folderze C:\Program files lub Pliki Programów (x86) \Origin Games powinien nam się pojawić folder z Crysisem.
4. Wypakowujemy skopiowane pliki do tamtego folderu i ignorujemy wszelkie błędy.
5. Po Wypakowaniu należy wznowić pobieranie z Origina , który powinien nam pobrać resztę Plików.

Mi pomagało z The Runem.

EDIT. Ja mam tak kupionego Bf'a 3 Edycję limitowaną , a płyta od zwykłej wersji Instaluje mi się normalnie.

_________________


 
     
Devasto
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013   





Dołączył: 08 Sie 2010
Kolejny problem, po ściągnięciu i zainstalowaniu. Ściągnąłem tylko część ( 8 gb zainstalowało się z płyty poprzez sposób Serafa ) "Nie można aktywować DisplayName Field Missing from registry. Już się pogubiłem.

 
     
seraf5
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013   




Dołączył: 13 Paź 2012
Czyli mój sposób zadziałał? Ile GB Zostało do pobrania?

A by naprawić ten błąd wchodzisz w : regedit /HKEY_LOCAL_MACHINE/SOFTWARE/EA Games (jeśli komp 32 bitowy) /Crysis 3 i tam w Polu DisplayName wpisujesz Crysis 3™ lub Crisis™ 3. Jak tak mam w Most Wanted.

Jeśli masz komp 64 bitowy to chyba wchodzisz w Wow3264node (nie pamiętam jak to się nazywa).

_________________


 
     
Devasto
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013   





Dołączył: 08 Sie 2010
Zadziałał , zostało jakieś 7 GB, system 64 bitowy. Nazwy wartości nie da się zmienić a dane wartości były okej. Chyba dam sobie spokój i ściągane od nowa...

 
     
seraf5
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013   




Dołączył: 13 Paź 2012
Ej ale tak to powinno zadziałać.
A czy to się dzieje gdy klikasz Instaluj w Originie? Jeśli tak to należy pobrać DXSETUP.EXE najnowszy i do folderu _installer/directx/redist go wkleić i nadpisać. Ponoć działa.

_________________


 
     
Devasto
Wysłany: Wto 23 Kwi, 2013   





Dołączył: 08 Sie 2010
Poddaje się... Ściągam całość przez internet...

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


   130x40




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

© 2001-2013 Markolf.pl, serwis należy do Kolektywu gram.pl