Forum
            RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

RejestracjaRejestracja
 ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
  Zeno Clash 
Autor Wiadomość
Hush
Wysłany: Nie 02 Mar, 2014   Zeno Clash





Dołączył: 18 Gru 2009
Skąd: się biorą pomidory?
Nie mogę w opcjach grafiki wybrać DirectX 10, mimo że karta i system operacyjny obsługują DX 11.

_________________
Grasz24.pl - newsy, recenzje, zapowiedzi, sprzęt, publicystyka
 
     
Gość
Wysłany: Nie 02 Mar, 2014   



Dobrze wiedzieć.

 
     
Jerry
Wysłany: Nie 02 Mar, 2014   





Dołączył: 14 Maj 2008
We właściwościach uruchamiania dopisz -dxlevel 10

 
     
Hush
Wysłany: Nie 02 Mar, 2014   





Dołączył: 18 Gru 2009
Skąd: się biorą pomidory?
Albo źle wpisuje, albo nic to nie daje.

Edit:
Być może zabrzmi to idiotycznie, ale czy możliwe jest, by wersja z PLAYa była wybrakowana?

_________________
Grasz24.pl - newsy, recenzje, zapowiedzi, sprzęt, publicystyka
 
     
voiteg
Wysłany: Nie 02 Mar, 2014   





Dołączył: 07 Sty 2011
Hush napisał/a:
Albo źle wpisuje, albo nic to nie daje.

Edit:
Być może zabrzmi to idiotycznie, ale czy możliwe jest, by wersja z PLAYa była wybrakowana?


Nie, bo przecież to i tak jest wersja steamowa, więc wszystkie braki byłyby dociągnięte wraz z aktualizacjami.

_________________
 
 
     
Michał
Wysłany: Wto 04 Mar, 2014   





Dołączył: 24 Wrz 2009
Hush napisał/a:
Albo źle wpisuje, albo nic to nie daje.


Wpisz to, ale nie tam gdzie Jerry mówi.

W bibliotece gier Steam kliknij PPM na Zeno Clash i wybierz właściwości. Później "set launch options" (nie wiem jak to będzie po polsku przetłumaczone, bo ja mam wersję angielską) i tam wpisz "-dxlevel 10".

 
     
Jerry
Wysłany: Śro 05 Mar, 2014   





Dołączył: 14 Maj 2008
Po polsku to będzie "Właściwości uruchamiania" :facepalm:

 
     
Michał
Wysłany: Czw 06 Mar, 2014   





Dołączył: 24 Wrz 2009
Dzieki tumaczu.

 
     
Jerry
Wysłany: Pią 07 Mar, 2014   





Dołączył: 14 Maj 2008
Spoko, czyli jednak może to wpisywać, tam gdzie Jerry pisał?

 
     
Michał
Wysłany: Nie 09 Mar, 2014   





Dołączył: 24 Wrz 2009
Jerry napisał/a:
Spoko, czyli jednak może to wpisywać, tam gdzie Jerry pisał?


Móc może, ale czy to rozwiąże jego problem to inna sprawa.

 
     
Darkin
Wysłany: Nie 09 Mar, 2014   





Dołączył: 26 Sie 2005
Skąd: Kutno
Michał napisał/a:
Jerry napisał/a:
Spoko, czyli jednak może to wpisywać, tam gdzie Jerry pisał?


Móc może, ale czy to rozwiąże jego problem to inna sprawa.


Sugerujesz, że wpisywanie w to samo miejsce komendy może nie działać tylko dlatego, że Ty masz wersję ang, a ktoś pl? :rotfl:

_________________


"On battlefield name means nothing" - Solid Snake
 
 
     
Michał
Wysłany: Nie 09 Mar, 2014   





Dołączył: 24 Wrz 2009
Darkin napisał/a:
Michał napisał/a:
Jerry napisał/a:
Spoko, czyli jednak może to wpisywać, tam gdzie Jerry pisał?


Móc może, ale czy to rozwiąże jego problem to inna sprawa.


Sugerujesz, że wpisywanie w to samo miejsce komendy może nie działać tylko dlatego, że Ty masz wersję ang, a ktoś pl? :rotfl:


Nie wiem skąd ten pomysł. Uważam, że może nie działać jak się wpisze we właściwościach uruchamiania skrótu na pulpicie, bo Steam nie zawsze tworzy odpowiednie skróty. Dlatego zasugerowałem żeby wpisał po prostu w Steam w parametrach uruchamiania - wtedy nie ma mowy, żeby nie zadziałała komenda.

 
     
Jerry
Wysłany: Pon 10 Mar, 2014   





Dołączył: 14 Maj 2008
Czyli napisałeś mu dokładnie to samo co ja. Brawo Mihau.

 
     
Darkin
Wysłany: Pon 10 Mar, 2014   





Dołączył: 26 Sie 2005
Skąd: Kutno
Michał, nigdy w życiu na oczy nie widziałem Steama, a po pierwszym poście zorientowałem się, że Jerremu chodzi dokładnie o to samą komendę, tę samą opcje co Tobie, tylko Ty masz wersje ang, a on pl. I po tym co piszesz to chyba nadal nie kumasz mimo, że i Jerry i ja Ci to już wytłumaczyliśmy. I teraz pytanie. Czy to ja jestem taki bystrzacha (mimo, że gram na kąsoli), czy jednak Twoja wybitna znajomość języka angielskiego czasami przesłania logiczne myślenie? To jest trochę straszne ;)

_________________


"On battlefield name means nothing" - Solid Snake
 
 
     
Hush
Wysłany: Pon 10 Mar, 2014   





Dołączył: 18 Gru 2009
Skąd: się biorą pomidory?
Ok, ok, w porządku. Doszedł kolejny problem. W menu opcjach, po wejściu np. w zaawansowane opcje grafiki nowe okno nakłada się na stare. Po zastosowaniu zmian pojawia mi się fioletowa szachownica, a częściej białe czworokąty. Po odpaleniu rozgrywki również pojawiają się białe czworokąty w miejscach animacji otoczenia. Oprócz tego w przerywnikach na samouczek mają miejsce migotania, przekłamania w kolorach, krzaczki i inne dziwactwa. Raz na jakiś czas w cut-scenkach wywala mnie do Windowsa. Zabawne jest, że w opcjach grafiki za każdym razem pojawia mi się inna wersja DirectX. Jednym razem jest to DX 9+, innym DX 1.0, a potem DX 7. Grę uruchamiałem jako DX9 i jako -dxlevel 10. Instalacja z płyty jest właściwie niemożliwa, ponieważ staje na jakimś etapie, a czas się wydłuża. Dlatego posłużyłem się Steamem, ale po każdej instalacji i sprawdzaniu zgodności plików okazuje się, że 2 lub 3 z nich są zwalone, więc naturalnie Steam dociąga je od nowa. Niestety są one zawsze niezgodne i zawsze je dociąga.

_________________
Grasz24.pl - newsy, recenzje, zapowiedzi, sprzęt, publicystyka
 
     
Michał
Wysłany: Pon 10 Mar, 2014   





Dołączył: 24 Wrz 2009
Darkin napisał/a:
Michał, nigdy w życiu na oczy nie widziałem Steama, a po pierwszym poście zorientowałem się, że Jerremu chodzi dokładnie o to samą komendę, tę samą opcje co Tobie, tylko Ty masz wersje ang, a on pl. I po tym co piszesz to chyba nadal nie kumasz mimo, że i Jerry i ja Ci to już wytłumaczyliśmy. I teraz pytanie. Czy to ja jestem taki bystrzacha (mimo, że gram na kąsoli), czy jednak Twoja wybitna znajomość języka angielskiego czasami przesłania logiczne myślenie? To jest trochę straszne ;)


Po prostu nie czytacie ze zrozumieniem.

Nie tłumaczyłem tego zdania na język polski, bo moje tłumaczenie mogłoby nie być takie samo co według tłumaczenia Steam i powstałoby zamieszanie.

A dlaczego kazałem mu wpisać w Steam, a nie w skrócie do gry już wytłumaczyłem.

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


   130x40




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

© 2001-2013 Markolf.pl, serwis należy do Kolektywu gram.pl