Forum
            RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

RejestracjaRejestracja
 ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
  Problemy z systemami operacyjnymi [ogolnie] 
Autor Wiadomość
Wosq
Wysłany: Sob 26 Cze, 2010   





Dołączył: 19 Sty 2008
No to M$ dodał jakieś bzdurne zabezpieczenia i spaprał sprawę względem tego co było na xp. Dziwne, bo powinno to działać. Rozumiałbym jeśli UAC( user account control) blokowałoby takie działanie, ale tak?

_________________
Muzyka lepszym mnie nie czyni a chciałbym....( O.S.T.R)
Gdyby płacono za marzenia, byłbym na liście Forbes'a. Z taką naturą długo bym na szczycie został.( TeTris)
Wosq bloguje

 
     
Kamiloss
Wysłany: Sob 26 Cze, 2010   





Dołączył: 30 Cze 2006
Skąd: Tarnowskie Góry
No to kupsko wyszło.... pewnie usuną w pierwszym service packu tego babola.

 
 
     
Seraf
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010   





Dołączył: 30 Cze 2005
Skąd: mam wiedzieć?
Nie chcę mi się szukać tego, bo co strona, to inna opinia a chciałbym wprost, by mi ktoś napisał...

Od 6 lat siedzę na XP (premiera Sacreda - nie działał na 98 i uzmysłowił mi, że jestem zacofany :E ) i chyba pora ruszyć dalej. I tu pojawia się moje pytanie - jak ma się sprawa wydajności gier w Win 7? Mam gf9600 i 2GB RAM DDR3 przy wsparciu 3GHz z AM3.

_________________
>>> Gupi blog (kąsolowcą wstęp wzbroniony) <<<
 
 
     
Kamiloss
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010   





Dołączył: 30 Cze 2006
Skąd: Tarnowskie Góry
SerafiN napisał/a:
I tu pojawia się moje pytanie - jak ma się sprawa wydajności gier w Win 7? Mam gf9600 i 2GB RAM DDR3 przy wsparciu 3GHz z AM3.
Mam taki sam sprzęt, a kumpel ma podobny i pokazywał mi jak gry chodzą na win 7 i powiem, że chodzą tak samo jak na xp... obecnie jednak tylko just cause 2 jest grą, która wymaga wyłącznie dx10, więc imho przesiadka jest nieopłacalna, chyba, że komuś zależy na ładniejszym wyglądzie.

 
 
     
Wosq
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010   





Dołączył: 19 Sty 2008
Przy odpowiednim sprzęcie różnica nie powinna być duża. Ba czasem na korzyść 7 wychodzi. Nie mam jednak jak porównać, bo na starym 7 już raczej ciężko, by miała a na obecnym od razu mam Win7. Nie licząc okazyjnych problemów ze starszymi grami, jest ok. Seraf spokojnie powinieneś dać radę z takim kompem.

_________________
Muzyka lepszym mnie nie czyni a chciałbym....( O.S.T.R)
Gdyby płacono za marzenia, byłbym na liście Forbes'a. Z taką naturą długo bym na szczycie został.( TeTris)
Wosq bloguje

 
     
qrpiech
Wysłany: Nie 29 Sie, 2010   





Dołączył: 01 Sie 2006
Skąd: Warszawa
SerafiN napisał/a:
I tu pojawia się moje pytanie - jak ma się sprawa wydajności gier w Win 7? Mam gf9600 i 2GB RAM DDR3 przy wsparciu 3GHz z AM3

Będzie tak jak masz teraz, albo i lepiej, choć trochę więcej ramu na pewno byłoby wskazane. Nie ma się czego obawiać.

_________________
http://yourapps.info/

 
 
     
logray
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010   





Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódź
Zrobiłem sobie update z xp na win7 (x64). Mam problem z klawiaturą. Jak piszę duże polskie litery (np. Ł) to przełącza mi się układ klawiatury. Co ciekawe nie przełącza się z programisty na angielski tylko włączają się jakieś skróty (takie od zapisu, zamknięcia okna, itp.).
Jak sobie z tym poradzić? Wyłączyłem "sekwencje klawiszy" w "zaawansowanych ustawieniach klawiszy" ale to nic nie dało.

@Termez
prawego

Ostatnio zmieniony przez logray Nie 17 Paź, 2010, w całości zmieniany 1 raz  
 
     
Timur
Wysłany: Nie 17 Paź, 2010   




Dołączyła: 26 Kwi 2005
a ktorego ALTa uzywasz? prawego czy lewego ?

 
     
m00ka
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010   





Dołączył: 27 Kwi 2005
Skasuj wszystkie ustawienia klawiatury i zostaw tylko ten którego używasz to nie będzie Ci się przełączało :)

 
 
     
ffrreeaakk
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010   




Dołączył: 16 Mar 2009
m00ka napisał/a:
Skasuj wszystkie ustawienia klawiatury i zostaw tylko ten którego używasz to nie będzie Ci się przełączało :)

Heh, sprytne rozwiązanie. :D
Ten skrót można wyłączyć
Panel sterowania --> ustawienia regionalne --> zakładka Język --> szczegóły --> ustawienia klawiszy i tam odptaszkować ustawienia skrótu "przełącz między językami" albo ustawić sobie inną kombinację klawiszy.

 
     
2048
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010   




Dołączył: 02 Lip 2010
Być może wcisnąłeś przypadkiem Shift + Ctrl. Wciśnij to jeszcze raz, być może pomoże.

 
     
logray
Wysłany: Pon 18 Paź, 2010   





Dołączył: 09 Maj 2009
Skąd: Łódź
@m00ka, ffrreeaakk
Opisujecie to co ja opisałem jako "sekwencje klawiszy" w "zaawansowanych ustawieniach klawiszy". To ostatnie to belka w oknie: "usługi tekstowe i języki".

@2048
Na pewno nie. Tak się dzieje za każdym razem kiedy wciskam prawy alt i prawy shift. Jak wciskam prawy alt i lewy shift to jest ok. To musi być jakiś magiczny skrót tylko jaki?

<edit>
Problem rozwiązany. Pomogła wymiana klawiatury na inną. Nigdy więcej Logitecha.

 
     
xarieli
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011   




Dołączył: 18 Lip 2009
witam, mój problem dotyczy problemów ze zmianą rozdziałki na win xp. Po formacie, wszystko działa prawidłowo na rozdziałce 1280 x 800, niestety laptop jest za słaby by gry na takiej rozdziałce chodziły plynnie. Przed formatem granie w css na 800 x 600 nie sprawiało problemów, lecz teraz gdy przestawiam na tę rozdziałke mam czarne pasy u góry i po bokach, jak gdyby ta rozdziałka dostosowywała się do tej 1280 i po prostu wypełnia tylko te 800 pikseli a resztę zostawia czarną. Nie wiem co się dzieje, pierwszy raz stykam się z takim czymś, te pasy są w grze, ale również przy używaniu windowsa, nie pomaga zmiana rozdziałki w grze czy też w panelu sterowania, wie ktoś jaki powód jest takich zmian?

 
     
matiz
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011   





Dołączył: 07 Lip 2008
Nie wiem jaką masz kartę, ale jeśli Nvidii to poszukaj w Panelu Sterowania Nvidia opcji skalowania obrazu i tym się pobaw.

_________________
 
     
remike
Wysłany: Sob 28 Maj, 2011   





Dołączył: 24 Kwi 2005
Skąd: United Kingdom
Kupiłem sobie wersję box Windowsa 7 Professional i stąd pytanie. Czy mogę LEGALNIE zainstalować system na 2 komputerach? Ktoś gdzieś pisał, że OEM jest od komputera, a box od osoby, a ja jestem osobą, która używa dwóch komputerów :P

_________________
 
 
     
xarieli
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   




Dołączył: 18 Lip 2009
matiz napisał/a:
Nie wiem jaką masz kartę, ale jeśli Nvidii to poszukaj w Panelu Sterowania Nvidia opcji skalowania obrazu i tym się pobaw.


problem rozwiązany, dzięki za pomoc :)

 
     
ffrreeaakk
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   




Dołączył: 16 Mar 2009
gamefan napisał/a:
Kupiłem sobie wersję box Windowsa 7 Professional i stąd pytanie. Czy mogę LEGALNIE zainstalować system na 2 komputerach? Ktoś gdzieś pisał, że OEM jest od komputera, a box od osoby, a ja jestem osobą, która używa dwóch komputerów :P


Tak to sprawdzam na viście:
W menu start wpisz winver.exe
Będzie tam link do twojej umowy licencyjnej. Skanuj wzrokiem i szukaj pogrubione Model licencjonowania, gdzie będzie na 99,99999% napisane "jedna kopia na jedno urządzenie". Na więcej komputerów są jakieś licencje rodzinne czy coś takiego

 
     
m00ka
Wysłany: Nie 29 Maj, 2011   





Dołączył: 27 Kwi 2005
gamefan napisał/a:
Kupiłem sobie wersję box Windowsa 7 Professional i stąd pytanie. Czy mogę LEGALNIE zainstalować system na 2 komputerach? Ktoś gdzieś pisał, że OEM jest od komputera, a box od osoby, a ja jestem osobą, która używa dwóch komputerów :


Haha :) tylko i wyłącznie na jednym stanowisku można używać. Wersja BOX jest o tyle lepsza, że po wymianie np płyty głównej w kompie gdzie masz OS OEM nie będziesz się męczył z upierdliwą ponowną aktywacją przez telefon.

Chcesz na więcej stanowisk OSa? Kup licencję wielostanowiskową, do domu jest np wspomniany już "pakiet rodzinny" (bodajże na 3 kompy :P ). Biznes to biznes... niestety...

 
 
     
OLEK
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012   




Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: Z kraju nad Wisłą
Niewiem czy to problem z systemem ale opisze.
Zmienilem z antywirus z jakiegos tam starego niestety zdeaktualizowanego i dawno niedzialajacego Nortona na Avasta wczoraj. Wczoraj bylo ok. Dzis włączam kompa. Podpinam zewnetrzny dysk. Pliki i foldery które tam były zniknely. Fizycznie one tam są (miejsce na dysku jest zajęte tyle ile było), podczas skanowania plików przez Avasta widze co on skanuje i generalnie pliki sie zgadzają. Ale fizycznie ich nie widać :(
Jako ukryte sie nie zrobiły, poniewaz wziąłem wyłączylem ukrywanie plików ukrytych i nic :(

_________________
Google rządzi, Google radzi, Google nigdy Cie nie zdradzi...
Reszta jest milczeniem...
 
     
voiteg
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012   





Dołączył: 07 Sty 2011
Kiedyś miałem to samo z pendrajwem, to pomógł (przynajmniej w części) jakiś program do odzyskiwania danych, choć żadnego konkretnego Ci teraz nie polecę, bo już nie pamiętam.

_________________
 
 
     
muszrom
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012   





Dołączył: 06 Sty 2009
OLEK, być może (ale to strzał na ślepo) spróbuj uruchomić i podpiąć dysk w trybie awaryjnym. Być może proces czy cokolwiek co ukrywa pliki w tym trybie się nie uruchomi.
W innym wypadku rzeczywiście programem do odzyskiwania danych.

_________________

Od przybytku głowa nie boli
 
     
Seraf
Wysłany: Śro 29 Sie, 2012   





Dołączył: 30 Cze 2005
Skąd: mam wiedzieć?
darmowy dobry program to Recuva

_________________
>>> Gupi blog (kąsolowcą wstęp wzbroniony) <<<
 
 
     
Tomash
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012   





Dołączył: 31 Sty 2005
Skąd: Lubsza / Kraków
Ostatnio zauważyłem, że raz na jakiś czas z niewiadomych przyczyn słychać bardzo krótki dźwięk w moim komputerze. Sprawdziłem wszystkie możliwe dźwięki systemowe i taki nie występuje. Wie ktoś co to może być? Antywirus nic nie wykrył.. Może jakiś program szpiegowski się w ten sposób uruchamia, bo niestety ostatnio do mojego komputera kilka osób miało dostęp 'nieograniczony' i mogli tam poinstalować wszystko. Oczywiście w programach nic nie widać nowego.. Czy może to być wina samego systemu? Ma ktoś jakiś pomysł?

 
     
m00ka
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012   





Dołączył: 27 Kwi 2005
Tomash napisał/a:
Ostatnio zauważyłem, że raz na jakiś czas z niewiadomych przyczyn słychać bardzo krótki dźwięk w moim komputerze.


W jakim momencie on występuje? Przy uruchamianiu, czy podczas pracy?

 
 
     
Tomash
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2012   





Dołączył: 31 Sty 2005
Skąd: Lubsza / Kraków
Podczas pracy. Jednego dnia się zdarzy, parę dni nie, później znów itd...

 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


   130x40




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

© 2001-2013 Markolf.pl, serwis należy do Kolektywu gram.pl