Forum
            RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

RejestracjaRejestracja
 ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
  Usterki i błędy - dział zgłoszeń 
Autor Wiadomość
Gość
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016   Usterki i błędy - dział zgłoszeń



Jak doskonale wiecie forum Markolfa 2.0 nie jest najlepiej działającym forum na świecie. I tak cud że dało się kod strony doprowadzić do działania. Jako że dostaje już pierwsze informacje o nie działających rzeczach to proszę o zgłaszanie je w tym jednym temacie, sporo to ułatwi w ogarnianiu tematu.
Dzięki ! Makaron.

Aktualizacje:


[ Dodano: 03 Wrz 2016 15:12 ]
Naprawiłem możliwość komentowania artykułów na stronie głównej

[ Dodano: 03 Wrz 2016 15:30 ]
Zsynchronizowałem też bazę SQL, więc Nie określono typu postu powinno też nie wyskakiwać, choć diabli to wiedzą.

[ Dodano: 03 Wrz 2016 15:31 ]
Klops, ten błąd to coś z serwerem. Na to to już dużo wam nie poradzę. Mam nadzieje że to jednorazowy przypał.

[ Dodano: 03 Wrz 2016 16:59 ]

Wywaliłem reklamę Google Ads

[ Dodano: 03 Wrz 2016 17:06 ]

Naprawiłem kilka wpisów w bazie ( kilku użytkowników straciło przez to konto, ale to jakieś randomy ) i załatałem edycje postów w SB.

[ Dodano: 05 Wrz 2016 00:00 ]

Naprawiłem wpisy w bazie danych. Wyszukiwarka na stronie powinna znów działać.

Ostatnio zmieniony przez Gość Nie 04 Wrz, 2016, w całości zmieniany 5 razy  
 
     
Adadid
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016   




Dołączył: 24 Lut 2013
Dodawanie komentarzy na głównej nie działa, z indexem z pismami też jest coś nie tak.
EDIT. przy wysyłaniu wiadomości wyskakuje błąd kodowania, tzn. wiadomość dociera ale brzydko to wygląda. Globoos pisał na sb że ma jakieś problemy przy pisaniu postów.

 
     
klops
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016   





Dołączył: 29 Maj 2010
Skąd: Lublin
Tym mi czasami sypnie po dodaniu posta



Troche małe :szczerbaty: Ale po kliknieciu widac

_________________
http://www.cities-in-motion.pl
http://www.markolf.pl
http://www.voodooguild.com
http://www.speed-zone.pl

Chmurki są białe, zielone liście
ja jestem z Dwójki - jest zaje...
 
     
voiteg
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016   





Dołączył: 07 Sty 2011
No ja właśnie dwa razy miałem po dodaniu postu coś takiego jak klopez, a po odświeżeniu pokazywał się komunikat, że "nie określono typu postu". Ale post ostatecznie się dodawał.

EDIT: O, akurat :E
http://imgur.com/a4HEefz

_________________
 
 
     
Adadid
Wysłany: Czw 01 Wrz, 2016   




Dołączył: 24 Lut 2013
Błąd kodowania zawartości jest też przy edycji wpisów na shoutboksie.

 
     
Frozen
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 22 Lip 2005
Mój stary avatar wygasł, a nie mogę dodać nowego. Spełniłem wszystkie podane wymagania (rozdzielczość 110x110, rozmiar poniżej 25kB), próbowałem różnych serwisów hostingowych i wciąż nic.
Za każdym razem dostaję komunikat: "Podany adres obrazka nie jest prawidłowy".
To jest avatar, który próbuję dodać:
Kod:
http://i.imgur.com/YsU980r.jpg


A tak w ogóle:
Hurra! Markolf żyje! :jupi:

_________________
 
     
Adadid
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   




Dołączył: 24 Lut 2013
Frozen napisał/a:
Mój stary avatar wygasł, a nie mogę dodać nowego. Spełniłem wszystkie podane wymagania (rozdzielczość 110x110, rozmiar poniżej 25kB), próbowałem różnych serwisów hostingowych i wciąż nic.
Za każdym razem dostaję komunikat: "Podany adres obrazka nie jest prawidłowy".
To jest avatar, który próbuję dodać:
Kod:
http://i.imgur.com/YsU980r.jpg


A tak w ogóle:
Hurra! Markolf żyje! :jupi:

Dodałem. :wink:

 
     
Frozen
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 22 Lip 2005
Adadid napisał/a:
Dodałem. :wink:

Dzięki, od razu lepiej :mrgreen:

_________________
 
     
Stefan De La Mucha
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   




Dołączył: 22 Lut 2006
Skąd: Wrocław/Legnica
Kilka minut temu wysypało mi się całe forum i stronka na kilka minut.

 
 
     
Hemiq
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 17 Cze 2010
Stefan De La Mucha napisał/a:
Kilka minut temu wysypało mi się całe forum i stronka na kilka minut.

Kilka minut a praktycznie dwa lata. OT problem pierwszego świata :E

_________________
Veni, vidi, vici - Gaius Julius Caesar
 
 
     
Stefan De La Mucha
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   




Dołączył: 22 Lut 2006
Skąd: Wrocław/Legnica
No właśnie nie :p Akurat dostałem prywatną wiadomość i mnie wywaliło :P

 
 
     
Gość
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   



Cały czas trwają pracę nad bazą i skryptem. Spadanie z rowerka i nagłe niedziałanie muszą być zrozumiałe.

 
     
Hemiq
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 17 Cze 2010
A to, że mnie wywala z moda i na niego "wsiadam" to też zrozumiałe? I to, że nie mogę obecnie moderskich adnotacji do czyichś postów dodawać?

_________________
Veni, vidi, vici - Gaius Julius Caesar
 
 
     
klops
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 29 Maj 2010
Skąd: Lublin
Hemig, tak, na nowym Markolfie jedynym moderatorem jest Vinni.

_________________
http://www.cities-in-motion.pl
http://www.markolf.pl
http://www.voodooguild.com
http://www.speed-zone.pl

Chmurki są białe, zielone liście
ja jestem z Dwójki - jest zaje...
 
     
Gość
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   



Hemiq, Seraf tam mógł. Nie chce mi się teraz tego sprawdzać bo próbuje eksportować bazę. Ludzie, ogarnijcie się. Ledwo to załatane a wyskakujecie jakby markolf nigdy nie umar na 2 lata xD

 
     
Vinni
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 04 Lip 2007
klops napisał/a:
Hemig, tak, na nowym Markolfie jedynym moderatorem jest Vinni.


Chciałbym, ale nie ma tak dobrze :trollface:

 
     
Hemiq
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 17 Cze 2010
klops napisał/a:
Hemig, tak, na nowym Markolfie jedynym moderatorem jest Vinni.

A chcesz 99% do paska? :trollface:

_________________
Veni, vidi, vici - Gaius Julius Caesar
 
 
     
twig
Wysłany: Pon 12 Wrz, 2016   





Dołączył: 01 Gru 2008
Makaron napisał/a:
Spadanie z rowerka i nagłe niedziałanie muszą być zrozumiałe.

Przeczytałem to zdanie: "Spadłem z rowerka i nadziałem mosznę, więc zrozumiałe". Chyba udzieliła mi się wyjątkowa atmosfera markolka :E

 
     
RakuPL
Wysłany: Wto 13 Wrz, 2016   





Dołączył: 11 Mar 2006
Forum nie chce wysyłać maili. Czy to tych z odzyskiwaniem hasła czy też tych prywatnych. Jakiś "Błąd wysyłania maila bla bla bla...". :roll:

 
     
Hemiq
Wysłany: Śro 07 Gru, 2016   





Dołączył: 17 Cze 2010
Od kiedy forum działa?

_________________
Veni, vidi, vici - Gaius Julius Caesar
 
 
     
Adadid
Wysłany: Śro 07 Gru, 2016   




Dołączył: 24 Lut 2013
Od wczoraj. Jeszcze nie wszystko działa prawidłowo.

 
     
wargo
Wysłany: Śro 07 Gru, 2016   




Dołączył: 06 Gru 2016
Adadid napisał/a:
Od wczoraj. Jeszcze nie wszystko działa prawidłowo.
Z czym jeszcze problem?

 
 
     
Adadid
Wysłany: Pią 09 Gru, 2016   




Dołączył: 24 Lut 2013
Powoli będę rozliczać się z wargo, także jakbyście mogli powypisywać tutaj inne znalezione błędy czy swoje zachcianki to byłbym wdzięczny.

 
     
Hemiq
Wysłany: Pią 09 Gru, 2016   





Dołączył: 17 Cze 2010
Nowy wygląd forum, oczywiście w pomarańczowym stylu a także wywalenie / zmienienie Fotosik.pl na coś innego.

_________________
Veni, vidi, vici - Gaius Julius Caesar
 
 
     
voiteg
Wysłany: Pią 09 Gru, 2016   





Dołączył: 07 Sty 2011
Adadid napisał/a:
Powoli będę rozliczać się z wargo, także jakbyście mogli powypisywać tutaj inne znalezione błędy czy swoje zachcianki to byłbym wdzięczny.


Opcje boldowania, kursywy, emotek itp. tak jak kiedyś było w SB? A na forum zamiast samego tekstu "[Ignoruj] [Cytuj] [ !!! ]" dać takie ładne obrazki jakie kiedyś były.

_________________
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


   130x40




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

© 2001-2013 Markolf.pl, serwis należy do Kolektywu gram.pl