Forum
            RegulaminRegulamin FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki

RejestracjaRejestracja
 ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
  Przeglądarki internetowe - pytania i odpowiedzi 
Autor Wiadomość
Anonymous
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   Przeglądarki internetowe - pytania i odpowiedzi


Gość

mam wgranego liska i teraz chce znalezc plugin ktory bedzie mi pokazywal pogode dla danego miasta
no własnie kto mi poda dobry plugin i instrukcje intsalowania go

ps bez podawania strony google.pl ;d

Ostatnio zmieniony przez Anonymous Wto 05 Lip, 2005, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Tadzik
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   





Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: Oława
A ja mam taki problem. mam wtyczkę Powiadamiacz Gmail. Wpisuję tam login: elTadziko i hasło: ***********. I wyskakuje mi, że błędny login - pisałem nawet tak: eltadziko@gmail.com i nic. Reinstalka wtyczki nic nie pomogła.

 
 
 
Martinus
[Usunięty]
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   Re: Firefox- pytania i odpowiedzi



kszaq napisał/a:
mam wgranego liska i teraz chce znalezc plugin ktory bedzie mi pokazywal pogode dla danego miasta
no własnie kto mi poda dobry plugin i instrukcje intsalowania go

ps bez podawania strony google.pl ;d


Kzaq miłem dwa takie pluginy i powiem ci że nie opłaca się tego instalować! Po pierwsze są on wku*****! Co chwile ci wyskakuje okienko z aktualną pogodą. Secundo często zdarzają się takie sytuacje, że plugin wskazuje że jest aktualnie słoneczna pogoda podczas gdy za oknem radośnie pada sobie deszcz!

 
 
Anonymous
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   


Gość

zainstalowałem jeden no i zobaczymy czy bedzie dobra pogoda podawana :wink:

 
 
Maqs
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   





Dołączył: 03 Maj 2004
Skąd: z miasteczka, co ma bezrobocie jak dobra wódeczka
kszaq napisał/a:
zainstalowałem jeden no i zobaczymy czy bedzie dobra pogoda podawana :wink:

lepiej pójdź do wróżki, albo postaw sobie pasjansa, ewentualnie jak masz kawę przy kompie to możesz sobie z fusów powróżyć. Wszystkie powyższe sposoby na sprawdzenie pogody będą skuteczniejsze od tej wtyczki.

_________________




Homo sum humani nihil a me alienum puto
 
 
 
Neptun
Wysłany: Sob 25 Cze, 2005   





Dołączył: 21 Sie 2004
W tlenie mam taką wtyczkę z pogodą i nie powiem, żebym narzekał, więc tutaj też nie może być aż tak źle...:)

 
 
superfly86
Wysłany: Wto 28 Cze, 2005   





Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: i dokąd
od pogody lepszy jest kalendarz xp link do strony w podpisie :)

_________________

Klub Motoroli:
http://www.matrax.net/forum/
http://www.hedgewars.org - najlepszy klon Wormsów darmowy!
 
 
chojnowski
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005   


Gość

Ma ktoś zainstalowaną operę 7.54u2 , z eksperta cd 6/2005. Bo mam z tą wersją drobne problemy.

 
 
m00ka
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005   





Dołączył: 27 Kwi 2005
chojnowski napisał/a:
Ma ktoś zainstalowaną operę 7.54u2 , z eksperta cd 6/2005. Bo mam z tą wersją drobne problemy.


to chyba offtopic :wink:
tak na marginesie to ja mam zainstalowaną...

 
 
 
chojnowski
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005   


Gość

Można zrobić z tego tematu temat ogólny.
Mam mały problem z Operą 7.54u2 . Gdy uruchamiam program, raz się zawiesi,a raz nie. I co mam z tym zrobić,żeby się nie zawieszało.Mam zainstalowaną Javę 1500 .

 
 
m00ka
Wysłany: Pon 04 Lip, 2005   





Dołączył: 27 Kwi 2005
chojnowski napisał/a:
Można zrobić z tego tematu temat ogólny.
Mam mały problem z Operą 7.54u2 . Gdy uruchamiam program, raz się zawiesi,a raz nie. I co mam z tym zrobić,żeby się nie zawieszało.Mam zainstalowaną Javę 1500 .


przydałyby się jakieś dane o wersji systemu (service pack'ach), antywirusie i innych zainstalowanych przeglądarkach...

 
 
 
chojnowski
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005   


Gość

1)WINDOWS 98 SE
2)INTERNET EXPLORER Q891781
3)J2SE RUNTIME ENVIRONMET 5.0. update 2
4)MAXTON BROWSER ( remove only )
5)MICR - Data Access Components kb 870669
6)MICR - Kreator publikacji w sieci web 1.6
7)MICR - Internet Explorer 6 SP 1 i narzędzia internetowe
8)MICR - Outlook Express 6
9)Outlook Express Q837009
10) antywirus AVAST
11)WIN 98
-KB891711 update
-KB896358 up
-Q888113 up
-Q823559 up

 
 
superfly86
Wysłany: Wto 05 Lip, 2005   





Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: i dokąd
chojnowski zainstaluj windows XP :) meczysz sie na 98

dobra no to tak

Cytat:
http://www.amnezja.org/modules.php?name=News&file=article&sid=4534


wyrzuc stara jave wez nowa zainstaluj

sciagnij se nową operę 8 coś tam jak ją lubisz :P

ja tam używam Avant Browser jak dla mnie najlepsze a testowalem wiele przegladarek

wszystko znajdziesz na amnezji

_________________

Klub Motoroli:
http://www.matrax.net/forum/
http://www.hedgewars.org - najlepszy klon Wormsów darmowy!
 
 
marcolphus
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 27 Kwi 2004
Skąd: Kraków
superfly86 napisał/a:
wyrzuc stara jave wez nowa zainstaluj

O, to jest nowsza niż 5.0??? Coś podobnego...
Cytat:
ja tam używam Avant Browser jak dla mnie najlepsze a testowalem wiele przegladarek

Ale dziury IE nadal masz...

_________________
muzyka. kultura. markolf.
 
 
 
Neptun
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 21 Sie 2004
Haha, Firefox ma więcej dziur niż IE, poprostu "hakerzy" wykorzystują kIEpskiego do ataków, bo jest popularniejszy i więcej osób go używa (= więcej będzie ofiar ataku")...

 
 
superfly86
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: i dokąd
a tam akurat mi sie ktos wlamie firewall jest na serwerze, ja mam wlaczony windowsowy firewall + inne wszystkie aktualizacje. Opera mi sie nie podoba wcale zjeb.... tzn kijowy interfejs nie podoba mi sie obsluga. Firefoxa jeszcze nieo testowalem poczekam az jakas nowa wersja wyjdzie

_________________

Klub Motoroli:
http://www.matrax.net/forum/
http://www.hedgewars.org - najlepszy klon Wormsów darmowy!
 
 
marcolphus
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 27 Kwi 2004
Skąd: Kraków
Neptun napisał/a:
Haha, Firefox ma więcej dziur niż IE, poprostu "hakerzy" wykorzystują kIEpskiego do ataków, bo jest popularniejszy i więcej osób go używa (= więcej będzie ofiar ataku")...

A skąd masz te informacje?
Wg serwisu Secunia IE ma 20 niezałatanych dziur, a Firefox 6.

A IE po prostu jest łatwiejszy do zaatakowania, bo używa ActiveX'a, umożliwiającego wejście do Twojego kompa... Stąd łapanie wirusów, szpiegów itd.

_________________
muzyka. kultura. markolf.
 
 
 
Neptun
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 21 Sie 2004
Na http://megapliki pisało, już nie pamiętam z jakiego serwisu były te informacje...

 
 
superfly86
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: i dokąd
ja uzywam oprocz tego Spyware Blaster i Spybot Search and Destroy mam zablokowane w IE niebezpieczne activex oraz stronki teraz jak sprawdzam antyvirusem raz na tydzien/dwa to moze sie trafia z 2-3 wiruski a w spybocie ze 2 adawary a wczesniej ta liczba byla kilkuktrotnie wyzsza

_________________

Klub Motoroli:
http://www.matrax.net/forum/
http://www.hedgewars.org - najlepszy klon Wormsów darmowy!
 
 
Anonymous
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   


Gość

jesli ktos nie wchodzi na erotyczne strony to nie ma problemu a jesli juz wchodzi to zalecana inna przegladarka niz ie np opera ktora ma male wymagania i jest stosunkowo szybka

 
 
marcolphus
Wysłany: Śro 06 Lip, 2005   





Dołączył: 27 Kwi 2004
Skąd: Kraków
kszaq napisał/a:
jesli ktos nie wchodzi na erotyczne strony to nie ma problemu

No i na strony z crackami itp. Tam jest od groma spyware'ów.

_________________
muzyka. kultura. markolf.
 
 
 
superfly86
Wysłany: Pon 11 Lip, 2005   





Dołączył: 03 Sie 2004
Skąd: i dokąd
zawsze mozna wejsc przez przypadek na pornucha jak cos np. szukasz na google

_________________

Klub Motoroli:
http://www.matrax.net/forum/
http://www.hedgewars.org - najlepszy klon Wormsów darmowy!
 
 
Martinus
[Usunięty]
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005   



Jak się zmienia profile w Firefoxie?

 
 
Sandman
Wysłany: Nie 24 Lip, 2005   




Dołączył: 28 Kwi 2004
Skąd: Gdynia
Od razu odradzam Wam Windowsowego firewalla. Toporny i nie daje takej ochrony jak np. Norton, którego używam. I wiecie co Wam powiem? Codziennie jest jakieś skanowanie portów. :? Choć ostatnio trochę ucichło... Wakacje? Co do przeglądarek - używam oczywiście Firefoxa. Jest mały, zgrabny i nie wyprodukował go M$. :)

 
 
 
dexter
Wysłany: Pon 25 Lip, 2005   





Dołączył: 09 Sty 2005
Skąd: Uć
Posiadam problem z Operą - z niewiadomych przyczyn co jakiś czas się wywala (typowe XPkowskie okienko z "Wyślij raport o błędach"...) i zamyka. :| Rozpiętość czasowa jest totalnie absurdalna - czasem mogę otworzyć nową Operę i się wywali, czasem kilka godzin idzie bez zarzutu. Nie mam żadnych modów, polska wersja 8.0.
Nie jestem pewien, ale chyba ma to coś wspólnego z intensywnym pobieraniem plików - im większy transfer tym jakby obficiej się wykrzacza.
Przelazłem różne strony o Operze i fora, ale nic nie znalazłem :| .

 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  


   130x40




Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group

© 2001-2013 Markolf.pl, serwis należy do Kolektywu gram.pl